Superior Silverfox Grr

<-- Palaa takaisin hevoslistaukseen

Perustiedot

Nimi: Superior Silverfox Grr "Eepu" Syntymäaika: 07.03.2017, 4-vuotias
Rotu: Holsteininhevonen Rekisterinumero: VH00-000-0000
Sukupuoli: Ori Ikääntyminen: Satunnainen
Säkäkorkeus: 171cm Kasvattaja: Liia, Grandefelt
Väri: Tummanruunikko Omistaja: Wierimäen hevostila
Painotuslaji: Estepainotus Koulutustaso: Vaativa B, 160cm

Eepusta on kuoriutunut huomionhakuinen machoilija, sillä ori on tökkimässä aina käsiä rapsutuksia varten ja se pistää shown pystyyn, jos karsinan ohi kulkee puhumatta saatikka koskematta siihen. Harjauksen aikana ori taas koettelee rajojaan mitä saa ja mitä ei saa tehdä, joten jokaisen sen kanssa toimivan ihmisen tulee asettaa sille rajat. Yleensä puhkuu innosta, huomioi varsin hyvin ohikulkevat tammat ja etujalka saattaa vispata aina silloin tällöin. Mikään ilkeä Eepu ei kuitenkaan ole, todella hassu kaveri vain. Karsinakäyttäytyminen saisi olla korrektimpaa, mutta kun ottaa huumorilla orin hölmöilyt, niin hyvin sille saa varusteet selkään ja nopeasti ollaankin jo baanalla.

Eepu on taluttaessa jotenkin 'Tuli hännän alla'-tyyppiä, sillä sinkoilee joka paikkaan ja sen tulee nähdä kaikki mitä sen ympärillä tapahtuu. Ei siksi sovi kovinkaan kokemattomien tai pienten ihmisten talutettavaksi. Tarhakäyttäytyminen Eepulla on kivan hillittyä, eikä se ole ensimmäisenä kavereitaan pomottamassa. Silti se on saanut itselleen laumanjohtajan tittelin ja saa kyllä syödä heinäkasastaan rauhassa ja ensimmäisenä.

Jo ratsastuksen ensikerroista asti Eepu on ollut hyvin miellyttämishaluinen ja nöyrä. Se toimii paremmin vähän ronskimmeilla ratsastajilla, sillä haluaa selkeät ohjeet mitä tehdään tai muuten ei tee ollenkaan. Sillä on ison hevosen liikkeet, joissa voi olla välillä vaikeakin istua, mutta ne sopivatkin hyvin isojen ratojen hyppäämiseen. Laukka on matkaavoittava ja hyvin pyörivä. Eepulla on myös erinomaisesti periytynyt hyppykyky, sillä isotkin esteet se näyttää ponnistavan hyvin pienellä vaivalla. Kaiken puolin kuitenkin viisas ja opettavainen hevonen, sillä ei todellakaan ole tyhmä ja hyppää ihan mistä tahansa paikasta. Opettaa siis ratsastajaa tuomaan itsensä ja hevosen hyvään paikkaan, Eepu hoitaa loput.

Sukuselvitys

i. Silvester J&K
holstein, 170cm, ruunikko
ii. Sicko
ERJ-I, ERL-II
iii. Sinclair
iie. Chardonnay
ie. Domatra FU iei. General Pretender
iee. Reherna FU
e. La Pelegrina
holstein, 166cm, rautias
ei. Iconoclast eii. Iconos
eie. K Cinnabun
ee.Graff Pink eei. Ros Bayard
eee. Earth Star

Kisakalenteri

00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

6. helmikuuta 2017 | Hellou vaan, Helle!

"No mutta kukas se kaunis tamma täällä", tervehdin kaunista rautiasta tammaa. Liia esitteli tamman Helyksi, mutta minusta Helle oli aivan ihana nimi. Hieman vaikea vain taivuttaa. Pari päivää sitten olimme puhelimessa sopineet tapaamisen ja jos tämä Auringon lapsi minua miellyttäisi saisin viedä sen kotiin suurentamaan meidän suomenhevoslaumaa. "No mutta huh Hellettä, tää on kyllä hieno", en voinut kuin todeta ja nähdessäni tamman liikkeessä, ei minun tarvinnut pitkään miettiä. Pääsin vielä nuoren tamman selkään ja tunsin miten nöyrästi se työskenteli. Erittäin potentiaalinen tapaus vielä niin nuoreksi.

"Joko mä saan viedä hieman Hellettä meidänkin talliin", yritin muka vitsailla ja naureskelimme tekonaurua siihen päälle. Liia lätkäisi sopimuspaperit pöydälle ja allekirjoitettuani ne lastasimme Helteen traileriin ja me päästiin aloittamaan kotimatka kohti Ruunilaa. Nyt sai Ralla ja Hilmakin itselleen vielä kaverin, Myrtin turpa taitaa kuitenkin mennä rullalle uudesta karvapallosta.

Tarinointia