Jäsperi

viralliselta nimeltään Jäsperi, saanut kutsumanimekseen Jeppe tai Poika
149cm korkea tummanpunarautias suomenpienhevosorii
ikää 5 vuotta, syntynyt kauniin keväisenä aamuna 03.03.2017

rekisteröity nuomerolla VH00-000-0000

koulutustasona helppo A ja 90cm
kasvattaja ja omistaja Varpu Kivikko (VRL-14111)
asuu tallissa ??

Jäsperi on rakkaan ja omista hevosista menestyksikkäimmän, Rätvänän Jukurin, viimeinen jälkeläinen. Se on itselle jäänyt muisto tuosta hyvin rakkaasta orista, joten Jeppe-oriilla oli minulle tunnearvoa jo ennen syntymäänsä. Emäksi valikoitui kaunis Fiktion Pilvilinna, jonka kauniin herasilmän Jeppe on perinyt. Pojan oppiessa ratsun alkeet oli Jukurista aika päästää irti, mutta nuorena ratsun alkuna tämä Poika oli ehdoton isänsä kopio. Pala Jukuria jää elämään tässä hevosessa ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin myös Jäsperin jälkeläisissä.

Jepestä on saatu koulittua hyväpäinen ja korrektisti käyttäytyvä oripoika, jonka kanssa on ilo toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Välillä nuoruuden innokkuus saattaa kuitenkin tuottaa läheltäpiti-tilanteita. Yleensä kuitenkin nukkuu hoitotoimenpiteiden ajan ja välillä nuuhkaisee hoitajan kädessä olevaa harjaa todeten sen ei syötäväksi. Jos kuitenkin haistaa taskussa olevan herkkuja, niin kaivaa ne varmasti esille keinolla millä hyvänsä. Vanhempieensa tapaan erittäin lapsirakas hevonen ja käyttäytyy hyvin pienten ihmisten seurassa.

Alkeet opittuaan Pojasta on kuoriutunut todella suuren työmoraalin omaava ja miellyttämishaluinen ratsu. Se yleensä tarjoaa vaikka minkälaista liikettä, joten apujen kanssa tulee olla tarkka, että pyytää oikeaa asiaa ja saa myös sitä mitä pyytää. Askellajit ovat pienhevosmaiseen tapaan melko ponimaiset, mutta hyvä ratsastaja s saa koulittua myös hieman suuruutta ja pituutta askeliin. Etenkin laukka on hyvin näyttävää, jos laittaa orin kunnolla työskentelemään. Jeppe taitaa niin koulu- kuin esteratsastuksenkin, joista esteet tietenkin ne mielekkäämmät. Vauhtia löytyy yhtä paljon kuin pienestä kylästä ja osittain saattaa jopa heittäytyä vahvaksi. Hyvien puolipidätteiden kautta orin saa kuitenkin kuuntelemaan, jonka jälkeen hyppää kauniisti ja pyöreästi. Maastossa hyvin varmajalkainen ja hyvä hermoinen. Kaiken lisäksi Jeppe on opetettu ajolle, joten satunnaiset ajolenkit tai vaikka valjakkoajo onnistuu kyllä.

Sukuselvitys

i. Rätvänän Jukuri
rautias suomenhevonen
KTK-II, SLA-I, YLA2, ERJ-III, KRJ-II
ii. Lamourin Juksu iii. Fiktion Knuutti
KTK-III, SLA-II, KRJ-I, YLA2
iie. Mörkövaaran Juliaana
KTK-III, SLA-II, ERJ-II, YLA1, KRJ-I
ie. Fiktion Salma
YLA2
iei. Fiktion Sulmu
KTK-III, KRJ-I
iee. Koivukujan Sohvi
SV-II, KRJ-I
e. Fiktion Pilvilinna
punarautias suomenhevonen
KTK-II, SV-I
ei. Fiktion Kaiho
KTK-III, SV-I
eii.Heinämäen Lohtu
eie. Fiktion Tuutulaulu
VVJ-I, YLA2
ee. Fiktion Peppi
KRJ-I, VVJ-I, KTK-II, SV-III
eei. AH Villitys
KRJ-III, KTK-III
eee. Fiktion Penni
KRJ-I, VVJ-I, YLA2, SLA-I

Kisakalenteri

00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

05. kesäkuta 2017 | Päiväkirjamerkintä

Tarinointia